KGHM ma swoich CUdownych Rodziców – dziś Międzynarodowy Dzień Rodziny

poniedziałek, 15 maja, 2023
Dbamy i chronimy – KGHM skutecznie rozwija jeden ze swoich sztandarowych programów wspierających rodzicielstwo. W Międzynarodowym Dniu Rodziny podsumowujemy akcję CUdownych Rodziców KGHM, w której przekazujemy specjalne pakiety dla pracowników, którym urodziły się dzieci.

Przyjście na świat dziecka jest świętem dla rodziny, ale także dla otoczenia. Dlatego od początku 2020 r. zarząd KGHM gratuluje każdemu pracownikowi, któremu narodziło się dziecko. Z tej okazji przygotowywane są również wyjątkowe prezenty dla wszystkich świeżo upieczonych rodziców, którzy pracują w Polskiej Miedzi.

W pierwszych trzech miesiącach 2023 roku mamy już w rodzinie KGHM 156 maluszków, w tym 80 dziewczynek i 76 chłopców. Wśród chłopców najpopularniejsze imiona to Jakub i Mikolaj, wśród dziewczynek prym wiodą Wiktoria i Zuzanna. Od 2020 roku rodzina KGHM powiększyła się w sumie o 1188 dzieci.

Program Cudowni Rodzice KGHM nieustannie się rozwija, zmieniają się m.in. pakiety przekazywane pracownikom spółki. Wśród nowych prezentów znajdują się m.in. miedziana zawieszka na srebrnych łańcuszku, ręczniki, termosy i ciuszki dla maluchów z logo KGHM. Rodzice mają z kolei okazję skorzystać z voucherów do lokalnych firm, w których są m.in. zniżki na usługi kosmetyczne czy zaproszenia na siłownie.

Program KGHM był wielokrotnie wyróżniany w ogólnopolskich rankingach akcji CSR wśród polskich przedsiębiorstw. Do akcji miedziowej spółki przyłączył się samorząd z Głogowa. Od 2021 roku mieszkańcy tego miasta przy odbiorze aktu urodzenia otrzymują prezent obejmujący „Album małego głogowianina” oraz miedzianą zawieszkę na srebrnym łańcuszku od KGHM, na której można np. wygrawerować imię dziecka.