Autorski program KGHM z kolejnym rekordem

środa, 16 sierpnia, 2023

Już półtora tysiąca Cudownych Rodziców wyróżnił KGHM - miedziowa spółka wręczyła właśnie specjalne pakiety dla kolejnych mam i ojców spośród swoich pracowników. Nieustannie rosnąca liczba zgłoszeń to sukces autorskiego programu „Cudowni Rodzice”, którego celem jest promocja rodzicielstwa i wsparcie rodzin pracowników.

1500 Cudownym Tatą został pracownik oddziału KGHM, Zakładów Górniczych Polkowice-Sieroszowice Kamil Spychała, któremu urodziła się córeczka Róża.

Górnicy, hutnicy, przeróbkarze, ratownicy, specjaliści wszystkich zawodów - to kapitał naszej firmy, a o cenny kapitał należy dbać i stwarzać takie warunki, żeby się nieustannie rozwijał. W KGHM dbamy, by załoga czuła bezpieczeństwo i wsparcie, szczególnie w przełomowych momentach życia, jakimi niewątpliwie są narodziny dziecka – powiedział Mateusz Wodejko, wiceprezes zarządu KGHM Polska Miedź S.A.

Program „CUdowni rodzice KGHM” ruszył w 2020 roku. Jest wyrazem wsparcia dla pracowników, którzy rozpoczynają obowiązki w wymagającej roli rodzica. To nie tylko wyraz docenienia, ale także połączenie odpowiedzialności za pracowników z troską o ich rozwój, nie tylko zawodowy.

W ramach programu każdy pracownik KGHM Polska Miedź S.A., któremu urodzi się dziecko otrzymuje nie tylko gratulacje ze strony firmy, ale też specjalny prezent. Zestaw upominkowy dla CUdownej Mamy i CUdownego Taty zawiera: miedzianą zawieszkę na srebrnym łańcuszku, termos dla rodzica, ręcznik, body, czapeczka z logo KGHM dla maluszków, oraz vouchery do lokalnych firm, zawierające m.in. zniżki na usługi kosmetyczne, wizytę w kawiarni czy też zaproszenia na siłownie.

KGHM dla rodzin

Miedziowa spółka angażuje się także w szereg innych inicjatyw prorodzinnych. Wraz z samorządami prowadzi kampanię społeczną „Mie(dź) rodzinę”, promującą rodzicielstwo zastępcze, dzięki której udało się znaleźć już kilkudziesięciu rodziców dla potrzebujących dzieci. Dodatkowo spółka zaprasza na warsztaty kompetencji rodzicielskich, w których rocznie uczestniczy kilkaset osób.

Rodzic z KGHM, który chce otrzymać upominek powinien wysłać e-maila na adres: csr@kghm.com i umieścić w tytule słowo: „DZIECKO”.