Nowe trasy w aplikacji turystycznej naMIEDZI

wtorek, 26 lipca, 2022
Nieznane miejsca w gminach Lubin, Głogów, Grębocice i Legnica na wyciagnięcie ręki – 5 nowych tras turystycznych jest już dostępnych w bezpłatnej aplikacji naMIEDZI. To efekt konkursu wśród pracowników KGHM, którzy opisali turystyczne atrakcje dla mieszkańców regionu i nie tylko.

Uczestnicy konkursu zaprojektowali dla aplikacji trasy spacerowe do 5 km, korzystając z miejsc już w niej ujętych lub z własnych, dodając do nich zdjęcia i dane orientacyjne według mapy Google.

Użytkownicy aplikacji mogą zaplanować sobie m.in. przejście „Śladami parków i skwerów Lubina” czy sprawdzić, jak wyglądają „Zielone płuca Legnicy”. Do odkrycia jest również Grodowiec z Sanktuarium Maryjnym, można tam również zobaczyć panoramę Zagłębia Miedziowego z jednego z Wzgórz Dalkowskich. Do tras już dostępnych w aplikacji został też dołączony szlak „Pomnikami Głogowa” z uwzględnieniem m.in. Pawilonu Goethego i Ławeczki Jana z Głogowa.

Wszystkie nowe trasy zostały dokładnie opisane, wyliczone zostały trasy przejścia lub przejechania rowerem. Każdą można też wcześniej obejrzeć na zdjęciach lub filmikach.

Do skorzystania z aplikacji naMIEDZI wystarczy telefon komórkowy lub tablet z dostępem do Internetu, funkcją lokalizacji i Bluetooth. Dzięki zastosowaniu technologii Beacon, treść niektórych punktów jest ukryta i wyświetli się tylko wtedy, gdy użytkownik aplikacji znajdzie się fizycznie w konkretnej lokalizacji.

Aplikacja powstała dzięki współpracy KGHM Polska Miedź S.A. i samorządów Zagłębia Miedziowego. Atrakcja jest na bieżąco uzupełniana o kolejne miejsca do zwiedzania, zdjęcia i filmiki.

Bezpłatna aplikacja naMIEDZI jest dostępna do pobrania z: