„Człowiek wśród żywiołów Ziemi” podczas Gali Mistrzów Sportu 2013

czwartek, 03 stycznia, 2013

Zapierający dech w piersiach pokaz dynamicznej akrobatyki, powietrznego baletu, pantomimy i akrobatycznego tańca Teatru Ocelot ze Złotoryi, który ożywia na scenie logo KGHM, będzie atrakcją telewizyjnej Gali Mistrzów Sportu 2013. Logo pokazuje, że w centrum świata polskiej miedzi znajduje się człowiek, który zmaga się i współpracuje z czterema żywiołami, wytwarzając tradycyjne surowce nowoczesności.

W najbliższą sobotę (5 stycznia), o godz. 20.00 na antenach TVP1, TVP 1 HD i TVP Sport rozpocznie się transmisja na żywo, organizowanej w Teatrze Polskim w Warszawie Gali Mistrzów Sportu 2013. Widzowie poznają wówczas wyniki 78. Plebiscytu Przeglądu Sportowego i Telewizji Polskiej na 10 najlepszych sportowców Polski. Atrakcją gali będzie spektakl „Człowiek wśród żywiołów Ziemi” przygotowany przez Teatr Ocelot ze Złotoryi. Podczas show, dziewiętnastu artystów, dzięki specjalnym układom ruchu, „ożywia” i prezentuje logo KGHM Polska Miedź S.A. Logo to obrazuje człowieka wśród czterech żywiołów: ognia, wody, powietrza i ziemi To spektakularne widowisko trwa ok. 14 minut. Oprócz znamienitych gości ze świata sportu, polityki i biznesu , obejrzy je ponad 5-milionowa widownia. KGHM jest mecenasem innowacyjnej sztuki ruchu Ocelot.

Departament Komunikacji
KGHM Polska Miedź S.A.